BMC advies aanwezig op Divosa Voorjaarscongres

Ook dit jaar is BMC weer aanwezig tijdens het Divosa Voorjaarscongres 2014 op 15 en 16 mei in het nieuwe Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Het congres heeft het thema ‘De grote verbouwing’:
Wie getuige is van de bouw van een groot gebouw, ziet steevast hetzelfde. De eerste fase duurt eeuwig. Er is een diepe kuil in de stad met schuttingen er omheen. En in die kuil gebeuren maandenlang volmaakt onduidelijke dingen. Maar dan schiet een gebouw ineens met een rotvaart uit de grond. Als het grondwerk is gedaan, het fundament en de kelder er staan, groeien de etages elke dag hoger. Eerst de betonnen vormen, dan de afwerking.

De wording van de Participatiewet en de decentralisaties in de zorg gaat net zo. Jaren gingen er overheen, voordat er iets uit de kuil kwam. En door de val van het kabinet en door het sluiten van het sociaal akkoord liep het bouwproces ook indrukwekkende veel vertraging op. Maar nu staat er iets dat iedereen kan zien.

Bevalt het? Het is zeker niet het droomhuis dat de reden was om te gaan bouwen. Te veel schotten en tussenmuren. En het is zorgwekkend goedkoop uitgevoerd. Maar er staat iets. En de bouw gaat vanaf nu met een rotvaart. De wetgevingsmachine draait overuren om de wet op tijd op te leveren.

Over minder dan een jaar trekken we erin. En het wordt dus hoog tijd om een concreet inrichtingsplan te hebben. Om te doordenken hoe het werkt. Wat de problemen zijn en hoe we die het hoofd bieden. En wat de kansen zijn en hoe we die benutten. Er zijn geen twee gemeenten gelijk, maar alle Divosa-leden zijn aanspreekbaar op hun resultaat. Wat gaan we doen? En hoe pakken we het aan?

Marco Wilke, senior adviseur BMC advies, verzorgt een inhoudelijke workshop:

Verbouwings-sessie: afbreken, verbouwen en bouwen aan uitvoerbare en betaalbare nieuwe praktijken
We nodigen u van harte uit om uw meest grote knelpunt op papier te zetten en deze in te sturen. In de sessie gaan meerdere BMC-experts onder leiding van Marco Wilke, samen met de aanwezigen, aan de slag om het vraagstuk te ontleden en op te lossen.  Er is door dit zeer intensieve en op maat gemaakte programma slechts plaats voor 25 personen. Niet consumeren, maar participeren: afbreken, verbouwen en bouwen aan uitvoerbare en betaalbare nieuwe praktijken. Wilt u dat uw case, uw vraag, stelling centraal staat en wilt u samen met collega’s en experts aan de slag? Stuur dan uw motivatie aan: n.verhoogt@hoe-zo.nl.

Graag ontmoeten wij u in onze stand of tijdens de BMC Verbouwings-sessie! Klik hier om u  aan te melden voor het Divosa Voorjaarscongres. Eens vrijblijvend in gesprek over wat BMC voor u en uw organisatie kan betekenen rondom de decentralisaties? Neem contact met ons op via telefoonnummer 033 – 496 52 00.


Sluit popup